Meraki Ensemble és un grup de joves artistes amb ganes de crear. Uns vinguts del món de la música i altres del món del teatre volen barrejar aquests dos universos per oferir projectes frescos i nous.

Els músics que el formen tenen una clara vocació per la música de cambra i volen establir ponts amb altres gèneres artístics, com el teatre i la literatura. L’estiu del 2013 funden Meraki Ensemble i comencen a donar forma al seu primer projecte, El primer hivern, amb el que s’han donat a conèixer. Dos anys més tard, amb l’experiència acumulada de la creació col·lectiva, s’embarquen en un nou projecte: Cançons de Troia.

Meraki és una paraula grega que no té traducció en cap altra llengua. Significa “fer quelcom amb amor i creativitat, posant-hi tota l’ànima”. Aquest concepte defineix molt bé l’essència de l’ensemble ja que la creativitat és el nostre valor més preuat.

Què fem

La premissa bàsica de l’ensemble és que narració i música s’alternen i alhora es complementen. La voluntat dels nostres espectacles és arribar a tot tipus de públic, tant als freqüenten auditoris de música clàssica com aquells que se senten lluny d’aquest gènere. Així, tot i tractar-se de música clàssica contemporània també en gaudiran tots aquells que estimin el teatre i el món de les lletres.

Potser una de les peculiaritats més rellevants del que fem és que els nostres projectes són de creació pròpia. La companyia pensa la idea, elabora els textos, compon les músiques i teixeix l’entramat de l’espectacle.

L’ENSEMBLE

Èlia Casals. Flautista

Estudia a l’Escola de Música de Sant Gregori, al Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona (on rep el premi d’honor sota el tutelatge de Séverine Rospocher), i a l’Esmuc (amb Vicens Prats). Es gradua l’any 2012 amb matrícula d’honor. Posteriorment realitza un postgrau amb Silvia Careddu organitzat pel Conservatorio Superior de Música de Badajoz. Ha rebut classes de flautistes com Jaime Martín, Philippe Bernold, Felix Renggli, etc. Ha estat membre titular d’orquestres joves (JONC, OJIPC, OJRM, DSkJPh i JONDE).

Professionalment, toca amb la GIOrquestra i ha col·laborat amb Barcelona 216 i l’OBC. Desenvolupa una intensa activitat cambrística que l’ha dut a participar en festivals com l’Automne Musical en Vallespir i les Nits de Clàssica de l’Auditori de Girona.

Guillem Tomàs. Oboista

Estudia a l’Escola Municipal i al Conservatori de la Diputació de Tortosa amb Jordi Bonilla. L’any 2012 finalitza els estudis a l’Esmuc amb Eduardo Martínez. Posteriorment, obté el Màster en Formació de Professorat de Secundària i Batxillerat. És membre habitual d’orquestres com Camera Musicae, Filharmonia Ibérica, Barcelona Filharmonia, Simfonova i l’Orquestra de Cambra de Tortosa.

També ha col·laborat en la Schubertíada de Vilabertran, amb l’Orquestra Camerart, la GIOrquestra, la Orquestra Ciudad de Granada, l’Orquestra de Granollers, l’Ostia Chamber Orquestra, l’Orquestra de l’Empordà, l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre i la Josdt, entre moltes d’altres. Ha fet gires arreu de Catalunya amb el Trio Mediterrani i altres grups de cambra i amb el musical Isavel, d’Antoni Mas. Ha estat professor d’oboè a l’E.M. d’Ulldecona, a l’E.M. d’Alcanar i a La Sala, a més de realitzar classes particulars.

Jordi Cornudella. Clarinetista/Compositor

Estudia interpretació clàssica del clarinet a l’Esmuc (2007-2011) i seguidament un màster a la Hochschule für Musik de Karlsruhe amb Wolfgang Meyer (2011-2013). Ha compaginat els seus estudis amb cursos i classes amb altres professors com Eduard Brunner, Andreas Sundén i Vicent Alberola, entre d’altres. Professionalment ha col·laborat amb l’OBC, Spira Mirabilis, Barcelona 216, la Cobla Sant Jordi i la GIOrquestra. Actualment toca a OCM (Orquestra Camera Musicae). És membre de la companyia teatral Anemisko i del seu espectacle Hem vingut aquí a deixar les coses clares, dirigit per Jordi Oriol.

Com a compositor ha escrit sobretot obres de cambra, música per a curtmetratges, obres de teatre, musicals i espectacles diversos. També és arranjador i ha fet feines pel TNC, Festival Grec i Murtra Ensemble, entre d’altres. El 2016 va rebre el premi Butaca a la millor composició pel musical 73 raons per deixar-te.

Jordi Guasp. Trompista

Estudia al Conservatori de Sabadell amb Raül Garrido, on hi acaba el Grau Mitjà amb premi d’honor. Als 17 anys comença els estudis de trompa a l’Esmuc, on es llicencia quatre anys més tard. Paral·lelament, participa en diversos cursos de perfeccionament amb professors com Nury Guarnaschelli, Arturo Noguers o Will Sanders. Ha estat membre de diverses orquestres de joves, com l’OEMUC, la JONC, l’OJIPC i la JONDE.

A més, ha col·laborat amb diverses orquestres professionals com l’Orquestra Simfònica del Vallès o l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

Quim Cornudella. Pianista

Estudia a l’escola de música L’Oriola i al Conservatori de Badalona. Als quinze anys entra a formar part de la classe de Vladislav Bronevetski a l’Esmuc, on actualment cursa el segon any del Grau en interpretació. Ha fet concerts arreu del país (Barcelona, Mataró, Igualada, Badalona, Lleida, Terrassa, etc.), i més recentment a Moscou. Actua com a solista, en grups de cambra i en recitals compartits. També ha fet de baix continu en orquestres barroques i ha participat en espectacles com Ballar la veu, de Perejaume, que es va representar en la inauguració de la 14a Fira Mediterrània de Manresa, o en l’exposició de la Virreina Arnau Puig. Pensar la imatge.

Ha rebut classes magistrals dels professors Claudio Martínez-Mehner, Eldar Nebolsin i Nino Kereselidze, entre d’altres.

Eura Fortuny. Violista

Estudia al Conservatori de Música de Menorca, on hi acaba el Grau Mitjà de viola i de piano l’any 2010 i tot seguit entra a l’ESMUC, on continua els estudis de viola amb Ashan Pillai. Durant els estudis també ha fet classes amb professors com Jonathan Brown i Lorenzo Coppola, així com amb Jean Sulem. Ha fet concerts arreu de Catalunya i d’Espanya amb diferents joves orquestres i és membre de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca i academista a la Orquesta Nacional de España.

Actualment estudia un Màster a la Mozarteum Universität de Salzburg amb el professor Thomas Riebl.

Clara Manyós. Actriu

Graduada en art dramàtic per l’Institut del Teatre (2017) i un Erasmus d’intercanvi europeu a Siena. Porta dos anys entrenant el mètode americà Viewpoints amb Carlota Subirós.

Actriu a l’espectacle de creació Hem vingut aquí a deixar les coses clares (2017-18), dirigida per Jordi Oriol i a l’espectacle Dos pits i una poma (2018), dirigida per Oriol Genís. És membre i fundadora de la companyia Les Capritxoses, amb l’espectacle Coses de Nines (2015-18). Ajudant de direcció de Carlota Subirós en els muntatges Sol Solet (TNC, 2018), WITH MY WHOLEHEARTMINDBODY (CCCB, 2016) i La llavor del foc (Temporada Alta 2016 i 2017). Ajudant de direcció d’Albert Arribas en l’espectacle Orationibus #SR, (Hiroshima, 2018). Llicenciada en Periodisme per la UAB el 2011, col·labora al programa Bac Up de Radio Flaixbac, on té dues seccions sobre art i cultura. A més, ha estat vinculada al Cercle de Gràcia com a directora de tres espectacles (Allò que tal vegada s’esdevingué, Salomé i Un altre càntir trencat) i docent de teatre per a joves del 2012-2016.

Col·laboracions

Núria Gómez. Dissenyadora

Francesc Guzmán. Compositor

Guillem Borràs. Fagotista

WordPress Image Lightbox Plugin